NOS NIEUWS •  07-02-2018, 14:49 • AANGEPAST 08-02-2018, 08:47

Videowebsite Dumpert heeft een seksvideo onrechtmatig verspreid. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald. De video afkomstig van Nikki Lee Janssen was vorig jaar geplaatst door een hacker.

Zowel Janssen als een politiemedewerker verzochten Dumpert de video te verwijderen, maar die verzoeken werden genegeerd, staat in het rechtbankverslag. Pas toen de advocaat van Janssen dreigde met een kort geding, haalde Dumpert de video offline. De video was inmiddels 911.775 keer bekeken.

Inmiddels heeft Dumpert een schadevergoeding van 4566 euro betaald aan Janssen. De rest van de ‘immateriële schade’ van 12.500 euro die Janssen claimde, moet zij van de rechter verhalen op de hacker. Die is nog niet gevonden.

Zodra Dumpert de video weer laat zien, moet de website een dwangsom betalen van 10.000 euro per dag.

Dumpert laat in een reactie weten dat de schadevergoeding aan Nikki Lee Janssen al voor de rechtszaak is betaald en dat ze dit soort video’s ook helemaal niet online willen plaatsen. “Wij willen helemaal niet dat Dumpert gebruikt wordt voor dit soort shit. Dus stuur het ook niet op. Wij zitten er niet op te wachten.”