VVD-Kamerlid Sven Koopmans maakt vandaag bekend dat er een superspoedprocedure vastgelegd moet worden in de wet om seks- en naaktfilmpjes via de rechter van internet te krijgen. We praten hierover met Nikki Lee Janssen. Zij werd slachtoffer van een hack van privéfilmpjes waarmee ze werd gechanteerd en is betrokken bij de totstandkoming van dat wetsvoorstel. Ze moest drie keer aangifte doen en werd voor 1 miljoen mensen op Dumpert te kijk gezet. Welke invloed heeft dat op haar leven gehad – en nog steeds? En hoe heeft zij precies geholpen bij dat wetsvoorstel? En er werd steeds gedacht dat er 50 miljoen mensen getroffen zijn door het datalek bij Facebook. Maar het blijken er nu wereldwijd maximaal 87 miljoen te zijn. Waaronder mogelijk 90.000 Nederlanders. Hoe kan je checken of jij daarbij zit? Hierover vertellen NOS-techredacteuren Joost Schellevis en Nando Kasteleijn. Presentatie: Jonna ter Veer

Klik op de volgende link om het fragment te beluisteren: https://podcastluisteren.nl/ep/NOS-op-3-Tech-Podcast-Dumpert-slachtoffer-sextortion-reageert-op-nieuw-wetsvoorstel#/